For at sikre korrekt anvendelse og en langtidsholdbar installation på en underkonstruktion af træ, skal den være i overensstemmelse med følgende krav:

  • Rammekonstruktioner i træ og brædder, der fastgøres til murstens- eller betonmure skal konstrueres i overensstemmelse med EN 1995-1-1 og bevares i henhold til EN 351-1 og EN 460.
  • Trækonstruktionen skal have passende understøttelse for at forhindrer deformering.
  • Når trærammer eller lægter behandles med træbeskyttelsesmidler, skal det sikres, at behandlingen er gennemført, før den udvendige beklædning monteres.
  • Trælægternes dimensioner skal være mindst 28 x 70mm i samlingerne og 28 x 45mm ved mellemliggende understøtninger.
Ventilated sub-frame constructions with Rockpanel exterior cladding boards

For at sikre korrekt anvendelse og en langtidsholdbar installation på en underkonstruktion af aluminium skal denne være i overensstemmelse med følgende krav:

  • Minimumstykkelsen for aluminiumsprofiler er 1.5 mm.
  • Aluminiumslegeringen er AW-6060 i henhold til EN 755-2:
    - værdien Rm/Rp0.2 er 170/140 for profil T6
    - værdien Rm/Rp0.2 er 195/150 for profil T66
Ventilated sub-frame constructions with Rockpanel exterior cladding boards

Konstruktioner med åbne samlinger

Ved en åben konstruktion skal de vandrette samlinger have en samling på mindst 5 mm. De lodrette samlinger lukkes automatisk af den bagvedliggende lodrette underkonstruktion, hvis den er på minimum 5 mm. For at sikre træets holdbarhed skal de lodrette lægter være godt beskyttet mod regnvand. Det kan også gøres med et bånd af Rockpanel materiale, der fungerer som tætning til beskyttelse af lægter.

Ved åbne fuger på en bærende konstruktion af træ skal konstruktionen afsluttes bag de lodrette lister med en diffusionsåben vandskyende folie, der ikke “arbejder” kapillært, og som er UV-fast. Hulrummet mellem Rockpanel pladerne og folie skal være mindst 28 mm (standardtykkelse for trælægterne). Ved fastgørelse med Rockpanel Tack-S på et Rockpanel bånd skal hulrummet være mindst 39mm (28mm lægtetykkelse plus 8mm Rockpanel bånd plus 3mm EPDM skumfugebånd dobbeltsidig, i henhold til ETA). I en brandsikker konstruktion med A2, fastgjort på en underkonstruktion af aluminium, skal hulrummet være minimum 40mm.

Ventilated constructions with open & closed joints with Rockpanel exterior cladding boards

Konstruktioner med lukkede samlinger

I en lukket konstruktion lukkes de vandrette samlinger med en profil, som regel som en stol- (A profil) eller næseprofil (B profil, halvlukket). Det betyder, at regnvand afledes fra ydersiden af den udvendige beklædning. Denne konstruktion kræver stadig et hulrum på 28 mm og en fortsat åbning på mindst 5 mm ved toppen og bunden af konstruktionen. De lodrette samlinger lukkes automatisk af den bagvedliggende underkonstruktion. For at sikre træets holdbarhed skal de lodrette lægter være godt beskyttet mod regnvand. Dette kan gøre med et UV- og vejrbestandigt EPDM skumfugebånd. Ved en lukket samling behøver tapen ikke at være synlig. Det kan også gøres med et Rockpanel bånd.

Ventilated constructions with open & closed joints with Rockpanel exterior cladding boards
Rustenhove VZW with Rockpanel Colours in Ledegem, Belgium